Devlet Yardımları

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?; sorusu hastaların özel hastanelerde fizik tedavi almak istemesinde merak ettikleri konulardan birisidir. Fizik tedavi bazı hastalıkların iyileşmesinde büyük rol oynamaktadır. Eğer düzgün bir fizik tedavi yöntemi uygulanmazsa ve süreç doğru yönetilmezse, hastanın kaybetmiş olduğu hareket kaybı geri gelmesi imkansızlaşıp yaşam kalitesini ciddi açıdan şekilde düşüyor. Her ne kadar Fizik tedavisini SGK karşılıyor olsa da Devlet hastanelerinde fizik tedavisi görmek isteyen hastalar yer bulmakta zorlanabiliyor. Bu nedenle kolay ulaşılabilir olan özel hastanelerde SGK anlaşmalı fizik tedavi olabilirsiniz.

SGK ile anlaşması bulunan fizik tedavi merkezleri sayesinde hastalar için hem zaman kaybı önleniyor hem de kolaylık sağlanıyor. Peki, Devlet hastanesinde fizyoterapi ve rehabilitasyon konusunda ne gibi kolaylıklar ve imkanlar bulunuyor? SGK’lı hastalar ücretsiz fizik tedavi alabiliyor mu?, yazımızın içerisinde bu ve bunun gibi bir çok sorunuza cevap ve SGK fizik tedavi merkezleri ile ilgili bilgi aktaracağız.

Bu yazımızın içeriğini kısaca özetleyecek olursak;

  • SGK fizik tedavi ücretlerini karşılıyor mu?
  • Devlet fizik tedavinin ne kadarını karşılıyor?
  • SGK fizik tedavi süresi ne kadar?
  • Devlet hastanesi fizik tedavi ücretleri ne kadar?
  • Özel hastanelerde fizik tedavi ücretleri ne kadar?
  • SGK anlaşmalı fizik tedavi merkezleri hangileri?

İlk maddemize başlık olan SGK fizik tedavi ücretlerini karşılıyor mu? sorusuna cevap verelim.

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?
SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini uygun şartları sağlayan vatandaşların fizik tedavi ücretlerini karşılamaktadır. Bu kapsamda hasta olan vatandaş hem devlet hastanesi hem de özel hastanede ücretsiz fizik tedavi hizmetinden yararlanabiliyor. Ancak bu durumla ilgili olarak farklı şartlar bulunmaktadır. Diğer yandan özel hastanelerde yapılacak olan tedavi tamamen ücretsiz değil. SGK tedavi masrafını karşılıyor olsa da özel hastaneler hastanelerin katkı payını hastadan tahsil etmektedir.

SGK Ücretsiz Fizik Tedavi Şartları;

  • SGK fizik tedavi seans ücretinin ödenebilmesi için doktor raporu istemektedir. Hastanın doktor tarafından muayene edilip fizik tedavi görmesi gerektiğine dair uzman doktor tarafından raporlanması gerekiyor.
  • Alınan rapor neticesinde en az bir bölge için 1 yıl içerisinde toplam 30 seansa kadar fizik tedavi ücreti SGK kapsamında değerlendirilir.
  • Hastaya 30 seanstan fazla tedavi uygulanması gerekmesi durumunda ise sağlık kurulundan rapor istenmektedir. Düzenlenecek raporla ilgili kurulda en az 1 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekiminin bulunması şarttır. Burada belirtmiş olduğumuz heyet raporu daha önceki bahsettiğimiz rapordan farklıdır. Bir önceki rapor 30 seansa kadar alınan sağlık raporu olup tek bir uzman doktor tarafından raporlanması yeterli olup sağlık kurulu heyet raporu ise 1 yıl içerisinde en fazla 60 seans fizik tedavi ücretinin SGK kapsamında karşılanması içindir.
  • Hasta olan vatandaşın 60 seanstan fazla fizik tedavi ihtiyacı olması durumunda ise heyet raporunun süresine bakılır. Biten raporun yenilenmesi durumunda ya da raporun bitmemiş olması durumunda ise S60 seans üzeri de SGK fizik tedavi ücretleri için destek sağlamaktadır.

Diğer yandan engelli vatandaşların ömür boyu fizik tedavi ile ilgili rapor alınması durumunda tüm masraflar SGK tarafından karşılanır.

Buraya kadar olan yazımız da SGK tarafından fizik tedavinin karşılanabileceği ancak bunun için rapor gerektiği bilgilendirmesini yapmış olduk.

SGK Fizik Tedavi Raporu

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?
SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?

SGK’dan fizik tedaviden ücretsiz yararlanabilmek için hazırlanan raporlarla ilgili bilgi verelim şimdi de.

  • SGK fizik tedavi ücreti ödenebilmesi için düzenlenen rapor sonrasında 15 gün içerisinde tedaviye başlanması gerekir. Eğer 15 gün içerisinde tedavi başlatılmazsa rapor geçerliliğini kaybeder.
  • Ayrıca SGK fizik tedavi ücretini ödeyebilmesi için mevcut tedaviye katılımınızı sağlayıp sağlamadığınızı da gözetler. Tarafınıza düzenlenen fizik tedavi seansların da 5 kere üst üste tedaviye katılmamanız durumunda raporunuz geçerliliğini kaybeder. Yani fizik tedaviye katılmamanız durumunda SGK ödeme yapmaz ve tedavi olabilmek için yeniden rapor çıkarmanız gerekir.

Diğer yandan SGK kaplıca tedavisini de doktor raporu olması durumunda ödeme yapar. Senede 2 kez olacak şekilde kaplıca tedavisi SGK kapsamında ödenir.

Bu başlığımız altında SGK tarafından fizik tedavi ücretlerini ödeyip ödemediğiyle ilgili bilgi paylaşımı yapmış olduk. Şimdi de SGK hangi durumlarda fizik tedavi ücretini karşılamaz sorusunun cevabına geçelim.

SGK Hangi Durumda Fizik Tedavi Ücretini Karşılamaz?

Sosyal Güvenlik Kurumu bir çok durumda fizik tedavi ücreti ödemesini yapar. Ancak bazı istisnai durumlar bulunmaktadır. Bu istisnai durumlar şu şekildedir;

  • Sigortalı ya da emekli olmamanız veya yeşil kartınız bulunmaması durumunda, GSS primleriniz de yatırılmıyorsa fizik tedaviden yararlanamazsınız. Bu saydıklarımız olmaması durumunda sigortalı olmadığınız anlamı çıkar. Böyle bir durumda ne yazık ki SGK sizin adınıza tedavi ücreti ödemez.
  • SGK tedavi ücretini karşılayabilmesi için bir önceki başlığımız da rapora önem gösterdiğini belirtmiştik. Alınan rapor da bir usulsüzlük tespit edilmesi veya tedaviye geç başlanması durumunda SGK ödeme yapmaz.
  • Rapor üzerinde geçerliliği olan tarihin bitmesi sonucunda fizik tedavi ücreti SGK tarafından karşılanmaz.
  • Ayrıca aynı gün içerisinde uygulanan fizik tedavi ücreti de SGK tarafından ödenmez. Seansların ayrı günlerde yapılması gerekir.

Devletin hangi durumlarda fizik tedavi ücretini karşılamadığını bu başlık altında bilgilendirmiş olduk. Peki sağlık sigortası olmayan fizik tedaviden ücretsiz yararlanabilir mi?, Sigortası olmayan devlet hastanesinde fizik tedavi olabilir mi?, sigortası olmayanlar için devlet hastanesinde fizik tedavi seans ücretleri hakkında bilgi verelim şimdi de.

Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ücretleri Ne Kadar?

Vatandaşların herhangi bir sağlık sigortası olmaması durumunda devlet hastanesinden hizmet alabilirler ancak ödeme yapmaları gerekir. Ayrıca yukarı da bahsi geçen ve fizik tedavisinin SGK kapsamında karşılanmaması durumunda da devlet hastaneleri tarafından yapılan fizik tedavisinin ücretini ödemeniz gerekir.

Devlet hastanesi fizik tedavi ücretleri uygulanacak tedaviye göre değişeceği gibi kaç seans uygulanacağına bağlıda değişkenlik göstermektedir.

Peki SGK olmadan özel hastanelerde fizik tedavi ücretleri ne kadar, şimdi de buna değinelim.

Özel Hastanelerde Fizik Tedavi Ücretleri Ne Kadar?

Özel hastanelerde fizik tedavi ücreti her hastanenin fiyat politikasına göre değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple fizik tedavi olacağınız hastanenin konumu, büyüklüğü, bilinirliği gibi bir çok sebep fiyatlarda ciddi etki göstermektedir. Ancak sizler için özel hastanelerde fizik tedavi ücretlerinin ortalamasını aşağıda paylaştık. Bu sayede sizler de fizik tedavi ücretleri hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz. Ancak en sağlıklı bilgi için gideceğiniz hastaneyle görüşerek net bilgi almanızdır.

2022 yılı için ortalama ücretler şu şekilde:

Doktor Muayenesi150 – 250 TL
Fizik Tedavi Seans Başına90 – 180 TL
Fizyoterapi Seans Başına170 – 350 TL

Fiyatlar her ne kadar böyle olsa da evde fizik tedavi ücreti bu fiyatlardan ayrı olarak fiyatlandırılabilir. Ayrıca hastanın yatış esnasında fizik tedavi alması halinde birde yatak ücreti ödemeniz gerekecektir. Fizik tedavi ücretleri tamamen hastanın durumuna ve tedavinin akışına göre değişkenlik gösterir.

Özel hastane fizik tedavi ücretleri adlı başlığımızı da tamamladıktan sonra katkı payı ödeyerek fizik tedavi uygulanabilecek ve SGK ile anlaşmalı hastaneler hangisi bunlardan bahsedelim.

SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri 

Her ilde SGK ile anlaşması bulunan özel hastane bulabilirsiniz. Bu özel hastanelerde uygulanan fizik tedavi ücretleri SGK kapsamında ödenir. Ancak biz 3 büyük şehir için gidebileceğiniz SGK ile anlaşması bulunan bazı fizik tedavi hastanelerini sıralayalım.

SGK Anlaşmalı Fizik tedavi Merkezleri İstanbul

  • Medikal Park Hastaneleri
  • Marmara Fizik Tedavi
  • Ataşehir Fizik Tedavi
  • NP İstanbul
  • Kolan Hastanesi

SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri Ankara

  • Aktif Yaşam Fizik Tedavi
  • Medoran Fizik Tedavi
  • Sıla Fizik Tedavi
  • FizyoCare Fizik Tedavi
  • Kuantum Fizik Tedavi

SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri İzmir

  • Özel Egem Fizik Tedavi
  • Özel Atafizik Fizik Tedavi
  • Medical Park hastaneleri

SGK kapsamın da fizik tedavisi ücretiyle ilgili bir çok konuya değinmiş olduk. Peki şimdide yazmış olduğumuz bu konu içerisindeki başlıkların altında bulunan bilgileri bir arada toplayarak kısa özetini çıkaralım.

  • SGK fizik tedavisi şartlarını sağlayan kişiler için fizik tedavi ücretini karşılar.
  • SGK ile anlaşması bulunan hastanelerde ücretsiz fizik tedavi olabilirsiniz. Ancak özel hastanelerde fark ücreti hasta tarafından ödenir.
  • Fizik tedavi ücretleri uzman doktor tarafından raporlanması durumunda SGK tarafından karşılanır.
  • 30 Seans uygulanacak fizik tedavi için tek bir uzman doktor tarafından hazırlanan rapor yeterli olmaktadır.
  • 30 Seans üzeri fizik tedavi için ise heyet raporu gerekmektedir. Alınan heyet raporuyla 60 seansa kadar fizik tedavi uygulanabilmektedir.
  • Alınan rapor sonrasında 15 gün geçmesi ve tedaviye gidilmemesi halinde rapor geçerliliğini yitirir ve SGK masrafları karşılamaz.
  • SGK kapsamında senede iki defa kaplıca tedavisi karşılanır.

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu? konusunun sonuna geldik. Şimdide sitemiz de daha önce paylaşmış olduğumuz SGK kapsamında ücretsiz uygulanan içeriklerimizi sıralayalım;

SGK Ozon Tedavisini Karşılıyor mu?

SGK Kök Hücre Tedavisini Karşılıyor mu?

SGK Solunum Oksijen Cihazlarını Karşılıyor Mu?

SGK Devlet Akıllı Lensi Karşılıyor Mu?

SGK Tüp Bebek Şartları

SGK Tüp Bebek Tedavisini Karşılar mı?

Bir önceki yazımız olan TOKİ Arsa ve İşyeri Başvurusu Şartları Neler? Başvuru Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde toki arsa başvurusu ve toki işyeri başvurusu hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyicisi Algılandı

Sitemizden en iyi şekilde istifade edebilmek için reklam engelleyiciyi kapatmanızı öneririz.